MERO Álpadlók

Álpadlókkal igényes belső terek alakíthatók ki, esztétikus és egyúttal praktikus megoldás. Alkalmazásával az épületgépészet, az elektronika, és az informatika különböző vezetékei láthatatlanul jutnak el a szükséges helyekre, de közben mégis hozzáférhetőek maradnak, lehetővé téve ezzel a használat során később felmerülő változtatásokat.

Az álpadlóval készült helyiségekben a horganyzott acél lábakon támaszkodó 600/600 mm méretű álpadlólapok adják a járófelületet, a lapok alatti tér magassága 4 cm-től akár 2 m-es magasságig terjedhet. Bontható álpadló esetén az álpadlólapok bármelyike szívókorongos emelővel felszedhető, nem bontható álpadló (üreges padló) esetén az álpadló alatti tér a kialakított revíziós nyílásokon át közelíthető meg, így a vezetékekhez való hozzáférés mindkét esetben biztosított.

Az álpadló alatti tér a légtechnika számára is jól kihasználható teret ad az. A szerverekben keletkező jelentős hő a berendezések környezetében szükségessé teheti álpadlólap méretű perforált elemek elhelyezését is. Ezek az acél anyagú szellőzőlapok nagy teherbírásúak, és az álpadlólapokkal azonos burkolattal applikálva szállíthatók.

Bontható álpadló esetén az álpadlólapok vastagsága 22-38 mm, anyaga nagytömörségű faforgács (ezek a Typ 5 álpadlók), v. kálcium-szulfát, azaz gipszrost (ezek a Typ 6 álpadlók).

A burkolat nélküli, bontható álpadlóra készreszerelés után modul szőnyegpadló kerülhet, a PVC, gumi, linoleum, v. parketta felületű, álpadlólapok burkolata gyári applikálással készül. A korszerű burkolatragasztási technológiának köszönhetően lehetséges disszipatív és vezetőképes burkolatú álpadlók gyártása is.

A nem bontható álpadló (Combi T üreges padló) anyaga kálcium-szulfát (gipszrost), a lapok vastagsága 30-36 mm, mérete 600/600. A fűrészfogas élkialakítású lapok ragasztva csatlakoznak egymáshoz, az elkészült álpadlós felület csak utólag burkolható.

Német és angol nyelvű ismertetők, valamint további információk: www.MERO-TSK.de

Bontható Álpadlók

MERO Typ 5 nagytömörségű faforgács anyagú álpadlók és MERO Typ 6 kálcium-szulfát (gipszrost) anyagú álpadlók

A MERO Typ 5 és Typ 6 álpadlókat különböző változatokban és rendszerekben kínáljuk. A felhasználó által előírt követelményektől függően a rendszerek alkalmasak: normál irodai területek, megnövelt statikai terhelésű irodahelyiségek (pl. auditóriumok, oktató- és előadótermek, kezelőhelyiségek) padlójaként, illetve kifejezetten alkalmasak szerverekbe, számítógéptermekbe és elektromos kapcsolóhelyiségekbe. A felhasználási kör széles, alkalmazható ipari épületek könnyebb terhelésnek kitett helyiségeibe is (pl. raktárhelyiségekbe, kisebb terhelésű műhelyekbe), valamint lakóépületekbe.

Mind a Typ 5, mind pedig a Typ 6 álpadlókból szállíthatók megerősített rendszerek is pl. a szállítóeszközökkel igénybe vett közlekedőterületek - folyosók padlóihoz, vagy ipari és műhelypadlókhoz.

Hogy Typ 5, vagy Typ 6 álpadló kerüljön a helyiségbe, azt a tűzvédelmi követelmények, ill. a terhelési értékek határozzák meg (a Typ 6 álpadlóval nagyobb terhelhetőséget lehet elérni,és mivel nem éghető anyagú, így tűzvédelmi határértéke is magasabb).

 

Kapcsolótéri álpadlók

Az elektromos kapcsolóterekbe alkalmas MERO Typ 2 álpadlószerkezeteket elektromos szakemberekkel és a kapcsoló-berendezések tervezőivel együtt fejlesztették ki.

MERO Typ 2 rendszerű alátámasztó szerkezettel kialakíthatók az elektromos kapcsolószekrények alapkeretei, ill. a kapcsolószekrények közötti álpadlós terület alátámasztó szerkezete is, melyre nagytömörségű faforgács, v. kálcium-szulfát anyagú álpadlólapok kerülhetnek.

A szerkezetek kiválóan beváltak nagy-, közepes- és alacsony-feszültségű helyiségekbe, kapcsoló-berendezésekhez, akkumulátor-berendezésekhez és szükségáram-aggregátokhoz, valamint speciális szerkezetként bonyolult áthidalásokhoz és targoncás üzemű részek álpadlójának kialakításához.

 

 

Nem bontható álpadlók

MERO Combi T nem bontható álpadló (szárazépítésű üreges padló)

A MERO Typ Combi T nem bontható üreges padlót sokfajta változatban és rendszerben kínáljuk. Ennek a típusnak előnye, hogy hidegburkolat fogadására is alkalmas, mely az álpadlószerelést követően, helyszíni kivitelezéssel készülhet. A felhasználó által előírt követelménytől függően a standard rendszerek az alábbiakhoz alkalmasak: normál irodai területek, megnövelt statikai terhelésű irodahelyiségek, auditóriumok, tanfolyami és előadótermek, tárgyalóhelyiségek, tervezőirodák, kisebb terhelésű ipari padlók, raktárhelyiségek, műhelyek, ahol könnyű munkát végeznek, könyvtárak.

 

 

MERO szellőzőlapok

MERO szellőzőlapok helyiség- és gépklimatizáláshoz használhatók. A levegő álpadlón keresztül történő átvezetése megoldásként kínálkozik a számítógépközpontok, az irodahelyiségek, stb. helyiségklímájával szemben támasztott, egyre növekvő követelményekhez. Az álpadlóba beépített szellőzőlapok segítségével könnyen megoldható a számítógéptermek klimatizálása. Ezzel az elvvel az álpadló alatti tér légcsatornaként is használható.

A szellőzőlapok mérete az álpadlólapok méretéhez igazodik, gyárilag applikált burkolatuk is megegyezhet az álpadlólapok burkolatával, de szállíthatók burkolat nélkül, porszórt felülettel is.

 

 

Tartozékok MERO álpadlókhoz

A MERO cég mindenfajta álpadló-alkalmazáshoz számos kiegészítő tartozékot kínál, lépcső, rámpa, oldallezárás, elektromos csatlakozó dobozok, lehatárolások, szellőző elemek, stb. Ezek segítségével bővíthető az álpadlórendszerek alkalmazása és hasznosítása funkció és komfort szempontjából.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!